Derde landelijke AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg
"Help, mijn patiënt is palliatief...."
Palliatieve zorg is zorg die de kwaliteit van leven verbetert van patiënten en naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Hierbij zijnvoorkomen en verlichten van lijden op zowel het fysieke, psychische, sociale en spirituele domein, met oog voor behoud van autonomie, goede informatie en keuzemogelijkheden,belangrijk.
Multidisciplinair en interdisciplinair samenwerken binnen de 1e en 2e lijn is hierbij essentieel. Palliatieve zorg is in Nederland generalistische zorg, die zo nodig specialistisch ondersteund wordt door bijv. consulenten van diverse palliatieve adviesteams. Dit betekent dat alle zorgverleners basiskennis dienen te hebben van palliatieve zorg. In de meeste medische vervolgopleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht voor palliatieve zorg ingepland.
Daarom hebben de samenwerkende academische Expertisecentra Palliatieve Zorg besloten een landelijke 2-daagse cursus palliatieve zorg voorAIOS van alle medisch specialismen te organiseren.
De eerste vond plaats in het najaar van 2019, deze cursus was onverwacht snel vol en werd gewaardeerd met een 7,8. Vanwege Corona heeft de 2e cursus online plaatsgevonden.
Daarom vindt op 4 en 5 november 2021 voor het derde opeenvolgende jaar een landelijke tweedaagse cursus palliatieve zorg voor AIOS van alle medische specialismen plaats.Hier is nog een aantal plaatsen beschikbaar.
Tijdens deze interactieve en praktische cursus wordt o.a. gewerkt aancommunicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken,ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning.Voorafgaand aan deze tweedaagse wordt een e-learning doorlopen.
ALGEMENE INFORMATIE
Datum
Donderdag 4 en vrijdag 5 november
2021, inclusief maaltijden, avondprogramma en overnachting.
Doelgroep
Arts-assistenten in opleiding tot medisch
specialist, huisarts of specialist ouderengeneeskunde, bij voorkeur in de tweede helft van de eigen opleiding.
Locatie
Stayokay Soest
Bosstraat 16 | 3766 AG Soest
Organisatie
Samenwerkende academische
Expertisecentra Palliatieve Zorg o.l.v. Yvette van der Linden en Els Roelofs, LUMC en
Marieke van den Brand, Radboudumc, in samenwerking met Aesculaap Events.
Kosten
€ 300 per persoon.
Mocht i.v.m. coronaeen fysieke bijeenkomst niet mogelijk zijn dan wordt de cursus, net als in 2020 digitaal gegeven.
Er vindt dan een restitutie plaats van € 100.
4-nov-2021 - lees verder
19-jul-2021 - Save-the-date: 11 november 2021: Het jaarlijkse OOR-symposium wordt dit jaar door het Reinier de Graaf ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis georganiseerd in een online-versie. het onderwerp is: 'De paradox van informeel leren' Het leerpotentieel van alledaagse werksituaties benutten lees verder
24-mrt-2020 - De opdracht van de minister was: Zorg goed voor elkaar. Een opbeurend gesprek op het juiste moment kan een groot verschil maken! lees verder
24-mrt-2020 - De coronaproblematiek vraagt veel inzet en flexibiliteit van iedereen. Maar wat betekent dat voor je opleiding? lees verder
11-mrt-2020 - Zorg voor de aios staat centraal in de de nieuwe visie en strategie . Lees hier meer lees verder
6-mrt-2020 - Pilot DOO netwerkgeneeskunde lees verder
5-mrt-2020 - Vernieuwing van het Discipline Overstijgend Onderwijs (DOO) lees verder
1-feb-2020 - Impressie DOO Symposium Interprofessioneel samenwerken in de oncologische en palliatieve zorg lees verder
25-sep-2019 - "Interprofessioneel Opleiden in de praktijk" lees verder
2-okt-2018 - Een fotografische terugblik op een heel innoverend symposium lees verder